Veteraan doneert 36 hectare land voor dakloze veteranen

  • door Niels Olde Heuvel
  • juni 8, 2021 16:18

Veteraan doneert 36 hectare land voor dakloze veteranen

Naast hun toewijding aan elkaar, hadden Marty Weber en zijn oude partner Jeff Poissant veel dingen gemeen. Ze hadden samen een bedrijf. Beiden hielden van de natuur. Beiden hebben in het Amerikaanse leger gediend en beiden hebben uit de eerste hand enkele van de uitdagingen ervaren waarmee militaire veteranen te maken kunnen krijgen.

Toen Poissant vier jaar geleden stierf aan kanker, kon Weber geen betere manier bedenken om hun 30-jarige vakbond te eren dan door militaire veteranen in nood te steunen.

Om dat mogelijk te maken, doneert Weber 36 hectare op het platteland, grenzend aan het Pinelands National Reserve in New Jersey, om te worden gebruikt als een revalidatiecentrum/retraite voor psychische aandoeningen en verslaving. Zijn naam? Jeffs kamp.

Gezien het feit dat Weber een bod van $ 3 miljoen op het onroerend goed heeft afgewezen, is dit een buitengewoon genereus gebaar.

In samenwerking met twee reeds bestaande outreach-programma's voor daklozen - Just Believe en New Life Addiction Services - zal Jeff's Camp een faciliteit van 8000 vierkante meter omvatten met een kringloopwinkel en een sober woonhuis dat behandeling, revalidatie en beroepsopleiding biedt - alles in een serene, bosrijke omgeving.

“Terwijl (New Life) met hen samenwerkt aan de medische kant, kunnen we werken aan de rehabilitatie/beroepskant, ze terug in de samenleving krijgen, mensen raken, weer in de publieke belangstelling komen en mensen geven wat ze nodig hebben. Dat is wat de winkel gaat doen", vertelde Just Believe-directeur Paul Hulse aan NJ.com.

Tijdens een geïmproviseerde ceremonie op 27 mei tekende Weber een intentieverklaring tot akte over het land waarop Jeff's Camp zal worden gebouwd. Kijken was een groep met New Jersey-congreslid Andy Kim - tegen wie Weber ooit rende als kandidaat voor de 3e districtszetel van New Jersey.

Het is duidelijk dat er geen harde gevoelens zijn.

"Als er ooit een probleem zou zijn dat ons land probeert te verenigen, zou het gaan over het steunen van onze veteranen", vertelde Kim aan NJ.com. “Dus dit is iets waar het alle hens aan dek zou moeten zijn. Het zou voor iedereen een no-brainer moeten zijn.”

Een no-brainer misschien, en een passend testament voor twee veteranen die van elkaar en van hun land hielden.

Veteran Donates 36 Acres of Land to Build Retreat for Homeless Vets Struggling With Addiction

Share :

Eerder bericht

Sale

Show Me