FAQ

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Geen probleem. Stel je vraag door onderaan de pagina het contact formulier in te vullen of door ons te bellen of appen op het volgende telefoonnummer:

+31 53 4322 411

Zo werkt het:

1. Wat is thnx?
2. NFC? QR-code? Wat is dat?
3. Hoe werkt Thnx?
4. Hoezo ‘de grootste kans’?
5. Moet de vinder ook de app hebben? Of een bepaald type smartphone?
6. Werken thnx tags op een batterij?
7. Er zijn toch trackers?
8. Er is toch bluetooth?
9. Wat kost Thnx?
10. Zijn er geen abonnementskosten?
11. Zijn er kosten aan de app verbonden?
12. Zijn er kosten, als mijn spullen gevonden worden?
13. Staat er persoonlijke informatie op de Thnx-Tag?
14. Kan de vinder zien waar ik ben?
15. Wat doen jullie met mijn gegevens?
16. De vindlocatie klopt niet precies
17. De vindlocatie wordt niet getoond
18. Ik wil mijn tag scannen maar krijg een zwart beeld

Thnx is een eenvoudig systeem, gebaseerd op tags met NFC of QR-code. Het biedt de grootste kans om verloren spullen weer bij jou terug te krijgen. 

NFC (Near Field Communication) is een techniek die in steeds meer smartphones is ingebouwd. Je hoeft jouw telefoon alleen maar tegen de tag aan te houden, om de informatie te kunnen lezen.

Een QR-code is een soort ingewikkelde streepjescode, die je kunt scannen met de camera van een smartphone of tablet.

NFC en QR-codes zijn dus allebei manieren om met een smartphone in één beweging informatie te lezen. 

Op het moment dat een vinder jouw thnx tag scant, krijg jij als eigenaar een bericht. Je krijgt de vindlocatie via een push-bericht te zien op jouw smartphone. De vinder kan jou ook een bericht sturen, zodat jullie zelf afspraken kunnen maken over hoe jouw spullen weer bij je terugkomen. 

Omdat de meeste mensen nu eenmaal eerlijk zijn, heb je zo de grootste kans dat je verloren spullen weer simpel en snel bij jou terugkomen. 

Er zijn ruim 5 miljard mensen op de wereld met een smartphone. Veruit de meeste van die mensen zijn eerlijk en helpen een ander gráág. 

De kans dat je spullen gevonden worden door een eerlijke vinder, is dus al enorm. En door met thnx tags die vinder de kans te geven direct contact met jou op te nemen, maximaliseer je de kans dat je spullen bij jou terugkomen.

Nee, de vinder hoeft niks te downloaden. Thnx tags scannen kan met elke smartphone die werkt op op Android of iOS. 

Nee, dat is juist één van de grote voordelen. Een Thnx-Tag kan niet ‘leeg’ raken; er zit geen batterij in.

Er zijn steeds meer (overigens vrij dure) systemen gebaseerd op GPS. Maar daarmee kun je alleen vaststellen wáár je verloren spullen zijn. Ze helpen je niet om je spullen terug bij jou te krijgen. 

Een eerlijke vinder kan er niks mee, want een tracker is éénrichtingsverkeer. En een oneerlijke vinder heeft de tracker in no time onklaar gemaakt, of verwijderd. 


Er zijn allerlei oplossingen op basis van Bluetooth. Perfect voor een sleutelbos of een portemonnee die je even niet kunt vinden. Maar het bereik van Bluetooth is enorm beperkt: binnenshuis tot 20 meter; daarbuiten tot maximaal 60 meter. 

Als het gaat om spullen die je ook verder weg zou kunnen kwijtraken, heb je dus niks aan Bluetooth.  

Om Thnx te kunnen gebruiken, hoef je alleen maar een Thnx-Tag aan te schaffen (dat kan al vanaf een klein bedrag). Er zijn geen verdere kosten aan het gebruik van Thnx verbonden. 

Nee, er zijn géén abonnementskosten. 

Nee, er zijn géén kosten aan de app verbonden. 

Nee, er zijn géén kosten verbonden aan de match met een vinder. 

Al kan het natuurlijk nooit kwaad om een kleinigheidje te kopen en iets liefs terug te sturen, als je herenigd bent met je spullen. 

Wat er wordt weergegeven als iemand jouw Thnx-tag scant, bepaal je helemaal zelf. En je kunt het op elk moment aanpassen. Je kunt je naam en adresgegevens opnemen, je telefoonnummer of e-mailadres. 

Je kunt ook beslissen om géén persoonlijke informatie te laten zien. Bijvoorbeeld: je gaat op vakantie, en je wilt je gegevens niet laten zien, om inbrekers niet op ideeën te brengen. 

De vinder van jouw thnx tag kan dan nog steeds een bericht voor jou achterlaten, dat je als push-bericht op je smartphone krijgt.

Nee. Jij krijgt te zien waar de vinder is, maar niemand kan zien waar jij bent.

We gaan zeer zorgvoldig met jouw gegevens om. Je kunt er alles over lezen in ons Privacy beleid.

Uit onderzoek blijkt dat de vindlocatie in 94,6% van de gevallen accuraat is. Maar voor deze informatie is elke thnx tag afhankelijk van twee partijen: de producent van jouw smartphone en jouw provider. Daardoor kunnen er afwijkingen ontstaan. 

De betrouwbaarheid van Thnx-Tags is overigens niet gebaseerd op de precieze locatie, maar op het directe contact met de vinder. 

De te ontvangen locatie is afhankelijk van de vinder. De vinder beslist uiteindelijk altijd zelf of hij wel of niet zijn locatie wil delen met de eigenaar.

Buiten het feit dat dit in onze ogen ook wel zo netjes is, zijn wij hiernaast ook strikt gebonden aan de privacy regelgeving in deze.

Wanneer je een tag wilt scannen kun je daarvoor de optie QR-code scannen kiezen. Kies je hiervoor en krijg je een zwart scherm, dan heb je waarschijnlijk je smartphone of tablet geen toegang gegeven tot het gebruik van de camera van het toestel. Middels deze camera kun je de QR-code scannen.

Je kunt dit wijzigen door naar de instellingen van je smartphone of tablet te gaan en daar de thnx app op te zoeken. Daar kun je dan toegang geven tot je camera, waarna je de QR-code alsnog kunt scannen.